Unik filmfremvisning i Bragernes kirke

La passion de Jeanne d’Arc, av Carl Th. Dreyer

Film i Bragkirke 2Filmfremvisning i Bragernes kirke fredag 17. november. Stumfilmen «La passione de Jeanne d’Arc» (1928) av danske Carl Th. Dreyer ble vist på stort lerret i kirken. I kombinasjon med Inger-Lise Ulsruds inspirerte orgel-improvisasjoner ble visningen en sterk og gripende opplevelse for de ca. 100 fremmøtte. Filmen fokuserer på rettsaken mot Jeanne d’Arc og prosessen som førte frem til at hun ble dømt til døden som kjetter og brent på bål. Uttrykksfulle ansikter og mye nærfokus gjorde filmen til en kraftfull og også krevende filmopplevelse. Ulsruds orgelspill bidro i høy grad til å gjøre dette til en kunstopplevelse. Visningen ble gjennomført uten problemer av teknisk art, og bildekvaliteten var imponerende god – i sort-hvitt.

Jeanne d`Arc 2

Film i Bragkirke 3